Kunci Jawaban Exam Skill Academy Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3 & Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+

Kunci Jawaban Exam Skill Academy Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3 & Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+ - Selamat bagi kamu semua yang sudah lulus dalam seleksi Program Kartu Prakerja 2021. Pasti kamu saat sini sedang mencari kunci jawaban dari kelas yang diikuti bukan? Agar insentif nya segera cair hehehe.

Dikesempatan kali ini saya akan memberikan Kunci Jawaban Exam Skill Academy Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3 & Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+. Langsung saja simak soal dan kunci jawabannya dibawah ini ya.

For your information: Saya mendapatkan Kunci Jawaban ini dari sumber terpercaya 


Disini saya akan membagikan Kunci Jawaban Exam Skill Academy untuk kelas Pelatihan Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3 (TOEFL Part 1, TOEFL 2 Part 2, danjuga Part 3) serta Kunci Jawaban Mid Tes dan Exam Skill Academy untuk kelas Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+.

Simak soal dan kunci jawabannya dibawah ini ya.

Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 1 (TOEFL Part 1)

Mid Test 1 - Pronoun

1. Long before children are able to speak or understand a language, __________ communicate through facial expressions and by making noises.

a. however
b. they
c. furthermore
d. who

Jawaban Benar: B 

2. Although adult education in America began in colonial times, __________ chief growth has taken place since the 1920's.

a. its
b. so it
c. but its
d. it is

Jawaban Benar: A 

3. Because the papaya graws readily from seed, __________ spreads from its home in Central America and now grows throughout the tropics.

a. to be 
b. it 
c. the
d. its

Jawaban Benar: B 

4. In 1938, when Benny Goodman's orchestra presented a concert at the prestigious Carnegie Hall, __________ was clear that jazz had at last been fully accepted.

a. there
b. which
c. and
d. it

Jawaban Benar: D 

5. The large compound eyes of the dragonfly __________ to See moving objects almost eighteen feet away.

a. to enable it
b. enabling it
c. it enables
d. enable it

Jawaban Benar: D  

Mid Test 2 - Noun

1. Typical of the grassland dwellers of the continent __________,  or pronghorn. 

a. it is the American antelope
b. the American antelope is
c. is the American antelope
d. the American antelope

Jawaban Benar: C 

2. In 1964 __________ of Henry Ossowa Tanner's paintings was shown at the Smithsonian Institution.

a. was a major collection
b. that a major collection
c. a collection was major
d. a major collection

Jawaban Benar: D 

3. Lilian D. Wald, public health nurse and __________ was born in Cincinnati, Ohio, in 1867.

a. reforming society
b. social reformer
c. who reformed society
d. her social reform

Jawaban Benar: B 

4. In order to remain in existence __________ must, in the long run, produce something consumers consider useful or desirable.

a. a profit-making organization
b. a profit-making organization which
c. therefore a profit making organization
d. whichever a profit-making organization

Jawaban Benar: A 

5. Because of the Aleuts' constant exposure to cold weather, they have long recognized __________.

a. and body needs to be fat
b. body needs the fat
c. how far the body needs
d. the body's need for for

Jawaban Benar: D 

Mid Test 3 - Articles

1. __________ state of Wyoming is also known as the "Equality State" because Wyoming women were the first in the nation to vote. 

a. The
b. There is a
c. That the
d. As the

Jawaban Benar: A 

2. Historicaly, __________ chief material for making furniture has been wood, but metal and stone have also been used.

a. it was the
b. that the
c. there was a
d. the

Jawaban Benar: D 

3. __________  telescopes of the 1600's magnified objects thirty-three times their original size.

a. That the
b. The
c. This is the
d. Being where the

Jawaban Benar: B 

4. In black verse __________ accented of ten syllables, five of which are accented.

a. line consists of each
b. consists of each line
c. ach line consists
d. it consists of each line

Jawaban Benar: C 

5. In the textile industry, the term gunny refers to __________ burlap that is not of the best quality.

a. not expensive a
b. expensive, not
c. not an expensive
d. an inexpensive

Jawaban Benar: C 

Mid Test 4 - Adjective and Adverb

1. Acids are chemical compounds that in water solution have __________. a corrosive action on metals, and the ability to turn certain blue vegetable dyes red.

a. tastes sharp
b. sharp-tasting
c. a sharp taste
d. tasting sharp

Jawaban Benar: C 

2. __________ of caffeine can result in restlessness, insomnia, and even delivium.

a. Consuming in excess
b. Excessive consumption
c. To consume excessively
d. The consumption excessive

Jawaban Benar: B 

3. Although __________ rigid bones exhibit a degree of elasticity that enables the skeleton to withstand considerable impact.

a. apparently
b. are apparently
c. apparently their
d. are they apparently

Jawaban Benar: A 

4. According to anthropologists, the earliest ancestors of humans that stood upright resembled chimpanzees __________,  with sloping foreheads and protruding brows.

a. facially
b. their faces
c. having facial
d. they had faces

Jawaban Benar: A 

5. Many of the Zuni people in the southwestern United States earn their livelihoods and achieve __________ as professional artists.

a. considered them popular
b. considerably popular
c. considering their popularity
d. considerable popularity

Jawaban Benar: D 

Mid Test 5 - Comparison Degree

1. The greater the population there is in a locality, __________ for water transportation, and disposal of
refuse.

a. the greater the need there is
b. greater need
c. is there great need
d. the great need

Jawaban Benar: A 

2. The development of mechanical timepieces spurred the Search for __________ with which to regulate them.

a. more accurate than sundials
b. more accurate sundials
c. sundials more accurately
d. more accurately than sundials

Jawaban Benar: B 

3. Most substances contract when they freeze so that the density of a substance's solid is __________ of its liquid.

a. than the higher density
b. higher than the density
c. the density is higher than that
d. the higher the density

Jawaban Benar: B 

4. The less the surface of the ground yields to the weight of the body of a runner, __________ to the body.

a. the stress it is greater
b. greater is the stress
c. greater stress is
d. the greater the stress

Jawaban Benar: D 

5. Maine has __________ weather than most of the other states in the continental United States.

a. coolest
b. the coolest
c. cooler
d. the cooler

Jawaban Benar: C 

Post Exam Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1 (TOEFL Part 1)

Terdapat 10 soal exam pada pelatihan Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 1 (TOEFL Part 1):

Ket: 

Disini A, B, C, D akan saya beri warna sebagai pembeda, dengan ketentuan:

A = Ungu
B = Orange
C = Biru
D= Merah

1. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Because they are generally taken simply to obtain a recognizable and relatively clear image, most
nonprofessional photographs demand few equipment

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

2. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

The young of most bird species are totally dependence on parental care after hatching

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

3. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Behavior modification techniques work best with problems that manifest itself in overt actions.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

4. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

A good exercise program helps teach people to avoid the habits that might shorten the lives.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

5. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

The most easiest process for mining gold is panning, which involves using a circular dish with
a small pocket at the bottom.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

6. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Meadowlarks are about the same size than robins, but they have heavier bodies, shorter tails, and longer bills.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

7. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

George Washington Carver found hundred of uses for the peanut, the sweet potato, and the soybean and thus stimulated the cultivation of these crops.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

8. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

A principle of manager is to ensure that every action or decision achieves a carefully planned goal.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

9. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Luminescence refers to the emission of light by means another than heat.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

10. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

For hundreds of years, sallors relied on echoes to warn them of another ships, icebergs, or cliffs
in fogey weather.


a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 2 (TOEFL Part 2)

Mid Test 1 - Verb and Modal Auxiliaries

1. A historical novel may do more than mirror history: __________ future events.

a. even influencing
b. it may even influence
c. may even influence
d. that it may even influence

Jawaban Benar: B 

2. __________ the history of the tough, strong. willed Nebraska farmer.

a. Not only is much of the history of Nebraska
B. Though it's much of the history of Nebraska that is
c. it is much the history of Nebraska's being
d. Much of the history of Nebraska is

Jawaban Benar: D 

3. Great numbers of tiny shelled animals __________ on the ocean floor.

a. Live 
b. Living
c. They will live
d. if they lived

Jawaban Benar: A 

4. __________ images out of clay, stone, and metal.

a. The shaping of sculpture
b. Sculpting the shapes
c. To shape sculpture
d. Sculptors shape

Jawaban Benar: D 

5. The mechanism by which brain cells store memories is __________ clearly understood.

a. none
b. no
c. not
d. nor

Jawaban Benar:C 

Mid Test 2 - Preposition and Phrasal Verb

1. Copper sulfate, spread in judicious amounts, kills algae __________  harming fish or aquatic invertebrates.

a. does not 
b. but does not
c. except
d.  without

Jawaban Benar: D

2. Mary Eliza McDowell's introduction to social service came __________ when she assisted victims of the great Chicago Fire of 1871.

a. was sixteen years old
b. had sixteen years
c. at age sixteen
d. sixteen

Jawaban Benar:C 

3. __________ one time, Manchester, New Hampshire, was the home of the most productive cotton mills in the world.

a. On
b. At
c. By
d. To

Jawaban Benar: B 

4. All living organisms constantly absorb carbon __________ their existence.

a. Out
b. About
c. Around
d. Throughout

Jawaban Benar: D 

5. The light from a laser differs __________ produced by other sources, such as electric bulbs, fluorescent lamps, and the sun.

a. from the light
b. and the light
c. the light that is
d. the light can be

Jawaban Benar: A

Mid Test 3 - Concord and Parallelism

1. The difference between libel and slander is that libel is printed while __________. 

a. spoken is slander
b. is spoken slander
c. slander is spoken
d. is slander spoken

Jawaban Benar: C 

2. Nutritionists __________ goat milk to be rich, nourishing, and readily digested.

a. consider
b. is considered
c. are considered
d. considering

Jawaban Benar: A 

3. In the late 1800's, Ellen Richards began working in the new field of "sanitary science which was concerned with waste removal, water purification and __________.

a. to ventilate adequately
b. adequate ventilation
c. adequate ventilate
d. ventilation adequately

Jawaban Benar: B

4. Fruit is one of the most abundant, nutritious, and __________ foods a person can eat.

a. delicious
b. too delicious
c. is it delicious
d. tastes delicious

Jawaban Benar: A

5. __________ limit to the extent which human beings may benefit from their own inventive genius.

a. Not any 
b. Has no
c. There is no
d. it not

Jawaban Benar: C

Mid Test 4 - Conjunction

1. __________ irritating effect on humans, the use of phenol as a general antiseptic has been largely discontinued.

a. Its
b. Where its
c. Since its
d. Because of its

Jawaban Benar: D

2. __________ a child, sculptor Anne Whitney showed an eager intellect and artistic talent that her parents recognized and encouraged.

a. Has been
b. It was while
c. She was
d. As

Jawaban Benar: D

3. __________ 1895 did Cornell University begin to offer a degree in ornithology.

a. Not until
b. Not since
c. Until
d. In

Jawaban Benar: A

4. People's expectations for a higher standard of living increase __________.

a. conditions in their community improve
b. since conditions in their improving community
c.conditions improve in their community
d. as conditions in their community improve

Jawaban Benar: D 

5. Gorillas are quiet animals, __________ they are able to make about twenty different sounds.

a. how
b. in spite of
c. because of
d. even though

Jawaban Benar: D

Post Exam Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 2 (TOEFL Part 2)

Terdapat 20 soal exam pada pelatihan Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 2 (TOEFL Part II):
Ket: 

Disini A, B, C, D akan saya beri warna sebagai pembeda, dengan ketentuan:

A = Ungu
B = Orange
C = Biru
D= Merah


1. Before the invention of the clock, people had to reliable on the celestial bodies to tell time.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

2. When a spinning ball bounces, some of the energy contained in its rotation can transferred to its energy of forward motion.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

3. Once inhaled Tuberculosis frequently grows in the lungs, but can spreading to any part of the body.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

4. The chemicals in pesticides may have built up as residues in the environment.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

5. Lycopene, an antioxidant chemical in tomatoesmight have offer some protection against cancer.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

6. Common use with gold in the nineteenth century was as a standard for the value of money.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

7. If laid out in straight line, the human digestive tract would measure approximately thirty foot in length.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

8. Interest with major social events led to a period of growth in journalism after 1945.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

9. Almanacs in simple form have been known from the invention of writing

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

10. In 1981, the fossil jaw or a previously unknown small mammal was found onto a Navaho reservation in Arizona

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

11. It is more difficult to write simply, directly, and effective than to employ flowery but vague expressions that only obscure one's meaning.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

12. Many people who live in New York City thinks that life in a large city  special advantages.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

13. Translated into terms of psychological theory, association has been thought of as the basis of to learn, conditioning, and creative thinking.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

14. Textile art is known for both its tactile and vision qualities.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

15. During most of this century, Philip Randolph struggled for Black rights in the United States and
becomes an important figure in the labor movement.


a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

16. According to cognitive theories of emotion, anger occurs when individuals believe that they
have been harmed and that the harm was either avoidable and undeserved.


a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

17. The relationship of Latin American music to Black music in the United States is clearly evident in the unaccented beats that are common to either.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

18. Due to its excellent tensile strength, acetate rayon is an important material for products so as
balloons, parachutes, fire hoses, and webbing.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

19. Salmon spend most of their adult lives in salt water, despite they return to their freshwater
birthplaces to spawn and die.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

20. Nature not only gave the Middle Atlantic region fine harborshowever endowed it with a first-class system of inland waterways.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 3 (TOEFL Part 3)

Post Exam Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 3 (TOEFL Part 3)

Terdapat 20 soal exam pada pelatihan Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 3 (TOEFL Part III):

Ket: 

Disini A, B, C, D akan saya beri warna sebagai pembeda, dengan ketentuan:

A = Ungu
B = Orange
C = Biru
D= Merah


1. In a representative democracy, the people election delegates to an assembly.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

2. A citadel, a fortress designed for the defense of a city usually standed on top of a hill.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

3. Conservative philosophers argue that the very structure of society is threatening by civil disobedience, while humanists stress the primacy of the individual conscience.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

4. Gulls can often be see swooping over large bodies of water.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

5. Gore Vidal has steadily pursue a literary career remarkable for its productivity, versatility, and unpredictability.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

6. Barges which carrier most of the heavy freight on rivers and canals are usually propelled by towing.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

7. A rocket burns propellant rapidly and most rockets carry a supply that last just a few seconds.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

8. Industrial buyers are responsible for supplying the goods and services that an organization required for its operations.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

9. How many people remember listening to Orson Wolles 1938 radio broadcast. The War of the Worlds, which convince thousands that space aliens had invaded the Earth?

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

10. Jackie McLean's recordings have shown that he is one of the few jazz musicians who style A Boy
Playing has kept pace with the evolution of modern jazz.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

11. The boiled point of any liquid is determined by the pressure of the surrounding gases.'

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

12. The scientific revolution of the early 1900's affected education by change the nature of technology.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

13. On May 20, 1932. Amelia Earhart became the first women fly solo across the Atlantic Ocean.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

14. Statue of Liberty was originally proposed in 1865 to commemoration the alliance of France with the American colonies during the American Revolution.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

15. Benjamin Franklin drew a political cartoon that is credited raising 10,000 volunteers for the American Revolutionary War.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: C

16. Per capita income is a nation's entire income dividing by the number of people in the nation.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

17. The bison, know for the bump over its shoulders is usually called a buffalo in North America.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: A

18. The age of a geological sample can be estimated from the ratio of radioactive to nonradioactive
carbon present in the object is examined.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: D

19. During the colonial days, the Iroquois had an agricultural economy basing mainly on com with Supplementary crops of pumpkins, beans, and tobacco.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

20. The "ashcan" school in American art being a rebellion against traditional subjects and favored the painting of backstreet scenes.

a. A
b. B
c. C
d. D

Jawaban: B

Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+

Post Exam Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+

Terdapat 25 soal exam pada pelatihan Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+:

1. Graphite conducts electricity __________ does not burn.

a. because
b. if
c. when
d. and

Jawaban: D

2. Geysers are found near rivers and lakes, where water drains through the soil __________.

a. surface below the deep
b. deep below the surface
c. the deep below surface
d. the deep surface below

Jawaban: B

3. Magnesium has a specific gravity of 1.74, which means that __________ 1.74 times as much as an equal volume of water.

a. it is weighed
b. weighing it
c. its weight
d. it weighs

Jawaban: D

4. Ducks have been domesticated for many centuries  __________ commercially for their meat and eggs.

a. raised
b. and are raised
c. raised as
d. are raised

Jawaban: B

5. Despite the popularity of some exhibitions,  __________ galleries haven't become the common
pursuit for most people in South Africa.

a. their visit
b. visited
c. visiting
d. they had been visited

Jawaban: C

6.  __________ the delicate beauty of an individual snowflake to the tremendous of a raging storm, nature has the ability to fill us with awe and wonder.

a. Despite
b. In spite of
c. Between
d. From

Jawaban: D

7. The market for certain assets, especially those backed by British mortgage loans, had  __________ 
dried up, making it difficult to determine what they were actually worth.

a. essential
b. essentially
c. many essentials
d. been essential

Jawaban: B

8. Traditionally,  __________ in New England on Thanksgiving Day.

a. when served is sweet cider
b. when sweet cider is served
c. is served sweet cider
d. sweet cider is served

Jawaban: D

Untuk soal no 9 s.d 16 tidak ada, hanya saya sediakan Kunci Jawabannya saja.

9. Jawaban: C

10. Jawaban: C

11. Jawaban: B

12. Jawaban: B

13. Jawaban: D

14. Jawaban: B

15. Jawaban: C

16. Jawaban: D


Untuk no 17 s.d 21 Deskripsinya teksnya sama, hanya berbeda soal. Bacalah teks berikut untuk soal no 17 s.d 21

PASSAGE

Alpha Centauri is a triple-star system. One of the three stars in Alpha Centauri is Proxima Centauri,
which is the nearest star to the Earth, except of course for the Sun. The name "Proxima" comes from a Latin word which means "close."

Even though Proxima Centauri is the closest star to the Earth outside of our solar system, it is not really
close. Interstellar distances are so large that they are almost impossible to imagine. A person traveling in a modern spacecraft would not arrive at Proxima Centauri within this lifetime or the next, or even ten
lifetimes because the distance is so great. Light travels at a speed of 186,000 miles per second, and it still takes light more than four years to travel from Proxima Centauri to the Earth.

Alpha Centauri can be easily seen in the night sky without a telescope from certain parts of the Earth. It is the third brightest star in the sky, out of approximately 6,000 visible stars. It cannot be seen from most parts of the United States because most of the United States is too far north; however, it can be
seen from the southern parts of the southernmost states.

17. The word "great" in "...because the distance is so great." could best be replaced by which of the
following?

a. Famous
b. Well-known
c. Accomplished
d. Big

Jawaban: D

18. The word "brightest" in "...Is the third brightest star in..." could best be replaced by ...

a. smartest
b. palest
c. shiniest
d. largest

Jawaban: C

19. Which of the following is true according to the passage?

a. Light travels at 186,000 miles per hour.
b. A person could travel from Earth to Proxima Centauri in four years.
c. Light from Proxima Centauri reaches the Earth in more than four years.
d. It is 186,000 miles from the Earth to Proxima Centauri

Jawaban: C

20. The word "however" in the last paragraph could best be replaced by...

a. furthermore
b. nevertheless
c. moreover
d. therefore

Jawaban: B

21. It can be inferred from the passage that if a person left in one of today's spacecrafts, he or she would
arrive at Alpha Centauri...

a. within this lifetime
b. within the next lifetime
c. within ten lifetimes
d. after more than ten lifetimes

Jawaban: D

Untuk no 22 s.d 25 Deskripsinya teksnya sama, hanya berbeda soal. Bacalah teks berikut untuk soal no 22 s.d 25

Although the Himalayan wolf is visibly distinct from its European cousin, its current distribution has
mostly been a matter of assumption, rather than evident truth. The most ancient wolf lineage, known
to science, has been listed as Critically Endangered in the National Red List.

Now, an international research team, led by Madhu Chetri, a graduate student at the Hedmark University of Applied Sciences, Norway, report the wolf from Nepal's largest protected area, thus confirming its existence in the country.

When compared to the European wolf, this one stands out with its smaller size, unusually longer
muzzle, and stumpy legs. Another clearly distinctive feature is the white coloration around the throat,
chest, belly and inner part of the limbs. On the other hand, its characteristic woolly body fur has given the subspecies the common name 'woolly wolf However, the distinctiveness of the Himalayan wolf is
far more than skin-deep.

The authors note that recent studies have already revealed that these wolves have split as a separate branch within the tree of life' so long ago that they are divergent from the whole globally distributed wolf-dog clave. Having undergone such an isolated evolution, the Himalayan wolf is considered of particular conservation concern.

However, the populations are still suffering from heavy mortality. As a part of their research, the authors conducted both formal and informal interviews with about four hundred local herders, livestock owners, nomads, and village elite to find out more about the status of the human-wolf conflict, as well as their attitudes and perceptions. As a result, they found out that the wolves are considered to pose a threat for the local livelihoods. They were persecuted and killed as a means of depredation.

22. What does the passage mainly discussed?

a. The Himalayan Wolf is almost extinct.
b. The characteristic of Himalayan Wolf. 
c. The reasons why the locals killed so many Himalayan wolves.
d. The strategy to protect Himalayan wolf from extinction.

Jawaban: A

23. Why is Himalayan wolf have been called 'woolly wolf?

a. because they are smaller than the other wolves
b. because they produce wool
c. because of their soft body fur
d. because they have longer muzzle and stumpy legs

Jawaban: C

24. According to the passage, how did the scientists find the cause of human-wolf conflict?

a. By interviewing the villagers
b. By interrogating the local hunters
c. By studying its physical characteristic
d. By investigating the tracks and evidence

Jawaban: A

25. What does the author say about a Himalayan wolf?
a. dangerous animal
b. It's almost extinct
c. A threat for the local livelihoods
d. It's not an endangered animal

Jawaban: B

Akhir Kata

Itulah dia Kunci Jawaban Exam Skill Academy Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3 & Kuasai TOEFL PBT, Raih Score 600+.

Semoga artikel ini dapat membantu kamu dan ilmu yang didapat dari kelas pelatihan ini bermanfaat untuk kamu.

Terimakasih telah berkunjung di Fivser.com